Szőlős nyúl erőleves
A darált húst összekeverjük a tojásfehérjével meg a paradicsompürével abban a fazékban, amiben a levest
feltesszük főni. Felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével, és amíg felforr, gyakran megkeverjük, különben odakap az
edény aljára. Ha felforrt, mérsékeljük a tüzet, és nagyon gyenge lángon főzzük. Amikor a darált hús feljön a tetejére, óvatosan beletesszük a nyúllapockát, a vöröshagymát, a zellert, valamint a hasábokra vágott répaféléket. Ízesítjük sóval, szemes borssal, kakukkfűvel
s körülbelül 2 órát főzzük.
Leszedjük a tetejéről a húsosparadicsomos-tojásos habot, a levest pedig óvatosan leszűrjük. A benne főtt hússal és a zöldségekkel kínáljuk. Tálaláskor a forró levesbe beletesszük a leszemezett szőlőt, ez érdekes zamatot ad neki.