Szőlős szavarin

Szőlős szavarin

A langyos tej harmadában feloldjuk az élesztőt, belekeverünk egy mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet, és hagyjuk megkelni. A lisztet tálba szitáljuk, sóval meghintjük. 5 dkg vajat megolvasztunk. A tojásokat 2 evőkanál cukorral vízgőz fölött addig keverjük, míg habszerű masszát kapunk. A kovászt
a liszthez adjuk, és langyos tejjel kemény tésztát gyúrunk belőle. Állandó dagasztás közben beledolgozzuk
a langyos vajat és a tojáshabot.
Egy szavarinformát kikenünk vajjal, beletesszük a tésztát, és ruhával letakarva megkelesztjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
A szőlőfürtöket leszemezzük. Annyi szőlőszemet préselünk ki, hogy 1 dl mustot kapjunk. A maradék cukrot fél dl vízzel meg a reszelt citromhéjjal elkeverjük, sziruppá forraljuk. A szavarint a musttal elkevert sziruppal meglocsoljuk. Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal a tetején kínáljuk.

kaloria 340 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink