Szőlős-diós sajttorta sütés nélkül

Szőlős-diós sajttorta sütés nélkül

A kekszet sodrófával összetörjük, majd összedolgozzuk 1 dl tejjel és a puha vajjal. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk porcukorral, és egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát. A mézet összekeverjük 2 dl tejjel, majd a mézes tejben felfőzzük a diót, leszűrjük, és durvára vágjuk.
Két tojássárgáját 10 dkg porcukorral vízfürdő felett felhabosítunk. A tejszínt kemény habbá verjük 5 dkg porcukorral. A krémsajtot jól kikavarjuk a maradék 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan összedolgozzuk a habos tojást a krémsajttal és a tejszínhabbal. A keverék kétharmadát rákenjük a kekszes alapra. Leszemezzük, és kimagozzuk a szőlőt. Turmixoljuk, majd belekeverjük a maradék tejszínes krémbe. Rászórjuk a sajtos krémre a diót, a tetejére rákenjük a szőlős habot. Legalább 12 órán át hűtőben pihentetjük. Kis szőlőfürtökkel díszítjük.

kaloria 450 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink