PISKÓTATÉSZTA A TORTÁHOZ
ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 15 perc – DERMESZTÉS: 3 óra – (A hozzávalókat egy 24 cm-es kerek tortához számítottuk.) – Elektromos habverővel habosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával. A fehérjékből kemény habot verünk, majd a liszttel együtt több részletben hozzáforgatjuk a cukros tojássárgájákhoz. Egy 26-28 cm átmérőjű kerek tortaformába sütőpapírt szabunk, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük. Utána rácsra csúsztatjuk, lehúzzuk róla a papírt, és teljesen kihűtjük. A hideg piskótát beletesszük egy 24 cm-es formába (körülbelül ekkorára fog összeugrani, de használhatunk tortagyűrűt is).
SZŐLŐS-NEKTARINOS RAKOMÁNY
A túrót szitán áttörjük, hogy krémes legyen, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kétféle krémet összevegyítjük. Hozzádolgozzuk a kifacsart, majd meleg vízben feloldott zselatint is. Rákenjük a piskóta tetejére. Hűtőszekrénybe rakjuk dermedni. Végül szükség szerint feldarabolt, felszeletelt gyümölcscsel kirakjuk a tetejét, és ráöntjük a zacskón lévő utasítás szerint elkészített tortazselét. Pár órán át pihentetjük a hűtőszekrényben.