A PITE TÉSZTÁJA
ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – PIHENTETÉS: 1 óra – SÜTÉS: 12 perc – A jéghideg vajat összemorzsásítjuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd gyorsan összegyúrjuk a tojássárgájával. Vékonyra kinyújtjuk. Kicsi, lapos piteformákat kibélelünk vele, és legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk. Utána megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben vakra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kicsúsztatjuk a formákból.
A TÖLTELÉK
Összekeverjük a krémsajtot a tejszínhabbal, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a porcukorral. Betöltjük a hideg tésztakosárkákba. A tetejére kanalazzuk a rozmaringos szőlőt (lásd külön alreceptben).
A ROZMARINGOS SZŐLŐ
A szőlőt leszemezzük. A vajon kicsit átpirítjuk a rozmaringgal és a cukorral. Meglocsoljuk egy evőkanál balzsamecettel, és jól összeforraljuk.