Szőlős-rozmaringos pite

A PITE TÉSZTÁJA

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – PIHENTETÉS: 1 óra – SÜTÉS: 12 perc – A jéghideg vajat összemorzsásítjuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd gyorsan összegyúrjuk a tojássárgájával. Vékonyra kinyújtjuk. Kicsi, lapos piteformákat kibélelünk vele, és legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk. Utána megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben vakra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kicsúsztatjuk a formákból.

A TÖLTELÉK

Összekeverjük a krémsajtot a tejszínhabbal, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a porcukorral. Betöltjük a hideg tésztakosárkákba. A tetejére kanalazzuk a rozmaringos szőlőt (lásd külön alreceptben).

A ROZMARINGOS SZŐLŐ

A szőlőt leszemezzük. A vajon kicsit átpirítjuk a rozmaringgal és a cukorral. Meglocsoljuk egy evőkanál balzsamecettel, és jól összeforraljuk.

kaloria 290 CAL
ido 107 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink