ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – KELESZTÉS: 2 óra
– SÜTÉS: 40 perc – Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben, majd a tojással, a többi tejjel, egy evőkanál cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal és a liszttel készre dagasztjuk. A tej mennyisége függ a liszt minőségétől, félkemény tésztát kell kapnunk. Ha kész, lefedve duplájára kelesztjük. Becukrozzuk a kimagozott szilvát és a szőlőt (az otellónak nagyon jó sütve a zamata). Hozzátesszük az őrölt fahéjat és szegfűszeget is. Míg a tészta kel, ezt hagyjuk „ízesedni”. Mikor a tésztánk sütésre kész állapotba került, nyújtódeszkára borítjuk, és egy téglalapot nyújtunk belőle. A gyümölcsöket lecsöpögtetjük és elterítjük rajta. Felcsavarjuk, és vagy kuglóf-, vagy kalácsformába tekerjük. Ismét hagyjuk megkelni, majd 170 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha nagyon barnulna, alufóliával lefedjük a tetejét.
Hozzávalók
4 személyre