Szombatos káposztaleves füstölt libahússal
A füstölt húst olyan apró kockákra vágjuk, amennyire csak lehet. A savanyú káposztát kiöblítjük, azt is összevágjuk, a leveszöldségeket megtisztítjuk, és ugyancsak kockákra vágjuk. Mindezt egy nagy fazékban feltesszük főni, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Az olajban megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a liszttel, teszünk bele egy csipetnyi pirospaprikát a színe végett, majd a rántást
hideg vízzel felengedjük. Elkeverjük a tejföllel, azután a lassan fövő leveshez adjuk. Körülbelül 10 perc alatt kiforraljuk, s a végén hozzáadjuk a bazsalikomot. Ha
szükséges, megsózzuk, borsozzuk, citromlével ízlés szerint savanyítjuk. Tejföllel és csípős paprikával kínáljuk.