A karaj minden oldalát bedörzsöljük sóval és borssal, beletesszük egy kisebb tepsibe. Mellétesszük a zsírt, a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát, a két gerezd hámozatlan fokhagymát, megszórjuk a kakukkfűvel. Ráöntjük a bort és egy pici vizet is. Ráterítünk egy darab sütőpapírt (hogy a fólia ne ragadjon a pecsenyébe), majd alufóliával lezárjuk a tepsit. 180 fokos sütőben egy órán át sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük róla a takarást, és visszatoljuk a sütőbe, szép pirosra sütjük. Ha készen van, ismét kivesszük, és legalább 10 percig pihentetjük szeletelés előtt.
Amíg sül a hús, elkészítjük a ragut. A húsos szalonnát nagyobb darabokra vágjuk, egy serpenyőben kipirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott vöröshagymát, pár perc után rátesszük az áttört fokhagymát is. Két perc múlva mehet a serpenyőbe a felszeletelt gomba is, elkezdjük pirítani, közben ízesítjük sóval, borssal, borsikafűvel. Felöntjük a borral és az alaplével, jól kiforraljuk. Hozzáadjuk az összeaprított paprikákat és a megtisztított, nagyobb darabokra vágott májat, sűrűre főzzük, végül hozzáforgatjuk a leszemezett szőlőt.
A körethez meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Ügyelünk rá, hogy nehogy túl puhára főzzük. Serpenyőbe öntjük, alátesszük a zsírt, jól átpirítjuk, közben sóval és pici borssal ízesítjük. Végül hozzákeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét is, de azzal már nem sütjük tovább.