- Apróra kockázzuk a szalonnát, kipirítjuk a zsírját. Rádobjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és együtt üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a felkockázott főtt nyelvet, a felkarikázott kolbászt, és kevergetve dinszteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, ezt is ráöntjük az alapra. Ha már félig puhára párolódtak, megszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjével és felöntjük két liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, míg az összes belevaló meg nem puhul. A főzési idő végén megy bele a vörösbor, ezzel már éppcsak összerottyantjuk.
TRÜKK
Még finomabb lesz a leves, ha nyers füstölt marhanyelvet veszünk. Megtisztítjuk, megfőzzük, és a levest majd a nyelv főzővizével engedjük fel.
MEGJELENT A VIDÉK ÍZE OKTÓBERI SZÁMA
Már kapható az októberi Vidék íze magazin! Magazinunk tartalmába beleolvashat online is (itt), valamint megvásárolhatja az újságosoknál!