Tészta
A tojások fehérjét a porcukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, majd az átszitált lisztet is óvatosan beleforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaforma alját kivajazzuk és
kilisztezzük, belesimítjuk a tésztát, azután a 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha langyosra hűlt, lisztezett deszkára borítjuk.
Töltelék
Meghámozzuk és lereszeljük az almát, majd a cukorral, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal saját levében, fedő alatt megpároljuk. Ezután fedő nélkül addig pároljuk, amíg a levét teljesen elfövi.
Krém
A krémhez az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral meg a liszttel, majd a
borral apránként felengedve, gőzön sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűtjük, ezután belekeverjük zselatinfixet és a kemény habbá vert tejszínt.
A tortakarikát két lapba vágjuk. Az egyiket visszatesszük a tortaformába, vékonyan megkenjük baracklekvárral.
Erre halmozzuk a párolt alma felét, majd rákenjük a borkrém felét. Ráborítjuk a második tésztalapot, amelyet sárgabaracklekvárral bekenünk, és a maradék párolt almával megrakunk. Rásimítjuk a maradék borkrémet, és a hűtőszekrényben legalább egy napig hűtjük.