Szüreti desszert

Szüreti desszert

A kristálycukrot egy nagyobb edényben aranysárgára
karamellizáljuk. A megmosott, lecsepegtetett, gondosan
megszárított szőlőfürtöket előbb megmártjuk a forró,
folyékony karamellben, majd nagyon gyors mozdulattal
egy pillanatra a jeges-citromos vízben is. 3 dl mustot a kukoricaolajjal együtt felforralunk, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát és gyorsan kevergetve sűrű péppé főzzük. A maradék mustot lassú tűzön 4 dlre beforraljuk. A puliszkát kihűtjük, evőkanállal galuskákat formázunk belőle és a szőlő mellé, a sűrűre beforralt musttal nyakon öntve tálaljuk.

kaloria 450 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.