A TÉSZTA
ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – PIHENTETÉS: 1 óra – SÜTÉS: 75 perc – Lereszeljük a fagyos vajat, és összegyúrjuk gyors kézzel a sütőporral, sóval, keményítővel elkevert liszttel. Végül beledolgozzuk a két tojássárgáját is. Öt perc pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a kerek formát úgy, hogy körben legyen pereme is. Hideg helyen pihentetjük legalább egy órát. Megszurkáljuk villával.
A TÖLTELÉK
A töltelékhez elektromos habverővel alaposan felhabosítjuk az egész tojásokat, majd hozzádolgozzuk az összes többi hozzávalót. Nagyon folyékony lesz. Beletöltjük a nyers tésztával bélelt formába. 150-160 fokos sütőben körülbelül egy és egynegyed óra alatt készül el. Ha nagyon pirulna, le kell takarni a tetejét.
A TETEJÉRE
Ha kihűlt, kirakjuk a tetejét a leszemezett szőlővel. A tetejére tortazselét vagy egy kis vízzel felfőzött zselatint öntünk, hogy szép fényes legyen, és összetartsa a gyümölcsöt.