Forrás: O. Horváth György

Szűz currys gombával töltött karalábélevéllel

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 1 óra – A sertésszüzet lehártyáztam, vékonyan átkentem olajjal, a fűszerkeverékkel jól átdörzsöltem, hidegre tettem pácolódni. A pácidő alatt felaprítottam a hagymát, a gombát, a petrezselyem zöldjét, lemetszettem a karalábélevél kiálló, vastag erét. A vajat kikevertem egy evőkanálnyi barbecue-szósszal, egy kevés őrölt erős paprikával, sóval. Ezzel vékonyan átkentem a kukoricákat, majd egyesével alufóliába csomagoltam. Közepes parázsra feltettem sülni a húst, a kukoricát, mellettük egy serpenyőben kicsi zsiradékon megdinszteltem a hagymát, rávetettem a gombát, kicsit sóztam-borsoztam, majd mikor elfőtte a levét, egy teáskanálnyi curryt hintettem rá. Belekevertem a petrezselymet. A tűzről levéve ezzel a gombaraguval töltöttem meg a karalábéleveleket, melyeket egy-egy fogvájóval rögzítettem. Mikor a hús már nem volt puha – 5-5 perc sütés elég volt a vékonyabb szűzhöz –, a töltött levelek mindkét oldalát néhány percig pirítottam. Elég annyi, hogy a levél ne barnuljon meg, hanem még éppen méregzöld maradjon. A kukorica akkor jó, ha már egy kicsit odakapta a hő, vagyis kezd karamellizálódni a benne lévő cukor. Fantasztikus elegyet képez az étel három alkotóeleme: a puha, zamatos hús, a currys, gombás karalábé és az édes, kesernyés, csípős kukorica. A családban egyébként a gombás töltött karalábélevél volt az egyértelmű favorit. Próbálják ki önök is!

kaloria 480 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink