Szűzérmék rókagombás tökkísérettel
A rókagombát megtisztítjuk, megmossuk, sós vízben leforrázzuk. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, és megpároljuk rajta a felszeletelt gombát. A tököt megpucoljuk, a belsejét kikaparjuk, azután éles késsel vékony csíkokra felvágjuk (vagy tökgyalun legyaluljuk). Rátesszük a jól megpirult rókagombára, hozzáadjuk a
kaprot meg a petrezselymet összevágva. Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük, majd fedő alatt, lassú tűzön 10-15 percig pároljuk, amíg összeesik. Amikor elkészült, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Felszeleteljük a szűzérmét, egy kicsit kiklopfoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd kevés forró olajon a szeleteket hirtelen kisütjük. A rókagombás tökkel tálaljuk.