Szűzérmék vargányás-tejszínes palacsintametélttel

Szűzérmék vargányás-tejszínes palacsintametélttel

A lehártyázott sertésszüzet gyengén besózzuk, és bedörzsöljük a finomra vágott rozmaringgal meg a bazsalikommal. Olajjal meglocsoljuk, és felhasználás előtt fóliába csomagolva két napig érleljük a hűtőben. Serpenyőben hirtelen megsütjük a hús minden oldalát, majd áttesszük egy tepsibe, és előmelegített, forró sütőben, kb. 200 fokon, saját pácolajával locsolgatva rózsaszínűre sütjük. Közben a gombát alaposan megmossuk, megszárítjuk, és vékony szeletekre felvágjuk. Vajon megpároljuk, ízlés szerint sóval meg frissen őrölt borssal fűszerezzük, és megszórjuk a megreszelt parmezánnal. Hozzáadjuk a tejszínt, jól összeforraljuk, és a széles metéltre vágott, kisült palacsintához keverjük. Tálaláskor előmelegített tányérra tesszük a forró gombás palacsintametéltet, és félkörívben melléfektetjük a felszeletelt húst. Friss rozmaringlevelekkel díszítjük.

kaloria 780 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink