Forrás: Pásztor Tünde

Szűzpecsenye barackos puliszkával

Szűzpecsenye

A sertésszüzet megsózzuk, megszórjuk egy kevés durva borssal, és kevés olajon hirtelen körös-körül elősütjük.
Körbetekerjük a baconszeletekkel, majd a húst alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük. Akkor lesz a hús omlós, porhanyós, ha kicsit rózsaszínű marad a közepe. Persze aki nem szereti így, süsse át egészen. A húst szeletekre vágjuk, és a barackos puliszkával körítve, a félretett
barackszeletekkel díszítve tálaljuk.

Barackos puliszka

Először a puliszkát készítjük el, mert annak egy kicsit állnia kell: a tejet a vajjal, egy pici sóval és cukorral felforrósítjuk. Amikor forrni kezd, beleszórjuk a kukoricadarát, majd lassú tűzön, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a szemek teljesen megduzzadnak,
és a dara felszívja a tejet. Egészen sűrű állagú legyen. A barackokat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többivel pedig kibélelünk egy tetszőleges formát. Ráöntjük az elkészült
puliszkát, elsimítjuk és hagyjuk megdermedni.

kaloria 670 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink