Szűzpecsenye batyuban
A húst négy egyforma darabra vágjuk. A sárgarépát kis kockákra, a hagymát durvára aprítjuk. A húsdarabokat tálba tesszük, hozzáadjuk a répát, a hagymát meg az áttört fokhagymát. Pár szem egész borssal, kakukkfűvel, petrezselyemmel és babérral fűszerezzük, majd leöntjük a borral, és letakarva egy napig érleljük a hűtőszekrényben.
A leveles tésztát kissé kinyújtjuk, és négy egyforma részre vágjuk. A levágott tésztaszéleket félretesszük a díszítéshez. A húst kivesszük a pácléből, lecsöpögtetjük és megsózzuk. Beburkoljuk a sonkával, majd minden
tésztára egy-egy húst teszünk. A tészta szélét körben bekenjük felvert tojással, ezután felcsavarjuk. A tekercseket is megkenjük tojással, és a félretett tésztadarabokkal díszítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, félórát pihentetjük, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Zelleres burgonyapürével és szilvabefőttel tálaljuk.