Szűzpecsenye burgonyatésztába tekerve
A húst lehártyázzuk, sózzuk-borsozzuk, és egy kevés
olajon hirtelen körbesütjük. Félretesszük pihenni. A burgonyás tésztához a kihűlt főtt krumplit összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a zsiradékot, a tojást meg némi sót.
Lágy tésztává összegyúrjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy a
szűzpecsenyét bele tudjuk tekerni. A megtisztított parajt
fokhagymás vajon megfuttatjuk. Sózzuk, azután egy rétegben rátesszük a tésztára, ráreszeljük a meghámozott
sárgarépát, közepébe tesszük a húst, és ráhajtogatjuk a
tésztát. Kívülről megkenjük olajjal, és 160 fokos sütőben
körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Félidőben még egyszer
megkenjük olajjal, mert a tészta sütés közben beszívja
azt. Saláta illik mellé.