Szűzpecsenye gombaköntösben, borsmártás kísérettel

Szűzpecsenye gombaköntösben

Egy nagyobb edényben olívaolajat melegítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt és a levétől kicsavart gombát. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük, és addig pirítjuk, ameddig az összes nedvesség elpárolog belőle. A gombapépet ezután kihűtjük. A sertéshálót megmossuk, kiterítjük, és fél centi vastagon, téglalap formában rákenjük a gombapépet, úgy, hogy a hosszabb oldala megegyezzen a szűzpecsenye hosszúságával. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, éles késsel leszedjük róla a zsiradékot, és a két elvékonyodó végét is levágjuk. Ezután sózzuk és borsozzuk, ráhelyezzük a „gombatéglalap” szélére, és a sertésháló
segítségével beburkoljuk. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben előkészítjük a zöldségeket: a koktélparadicsomot leforrázzuk, a héját eltávolítjuk. A mogyoróhagymát az újburgonyával és a karikára vágott póréval sós, ecetes vízben kb. 10 percig főzzük. A paprikákat 30 másodpercre forrásban levő vízbe dobjuk, majd hirtelen lehűtjük. Ezt a műveletet háromszor- négyszer megismételjük, így könnyen le tudjuk húzni a héját. A paprikákat ezután 4 darabba vágjuk. Az előkészített zöldségeket és a felszeletelt cukkinit forró olajon, kevés só és bors hozzáadásával megpirítjuk. Az elkészült húst a zöldségekkel és a mártással ízlésesen tálaljuk.

Borsmártás

A borsmártáshoz a színes borsot a fehérborba szórjuk, és 30-40 percig főzzük. A közben elpárolgó fehérbort vízzel pótoljuk. A vörösbort is forralni kezdjük, és csak akkor vesszük le a tűzről, amikor kb. 1 dl-re besűrűsödött. Egy másik edényben felolvasztjuk a barnacukrot 1 dl olívaolajjal, beletesszük a leszűrt borsot, és alaposan megpirítjuk. Hozzáadjuk a mustárt, és tovább pirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a beforralt vörösbort és megsózzuk. Beletesszük a vajat is, és addig kevergetjük, amíg a vaj elolvad.

kaloria 900 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink