Tanyasi csirkemell burgundi mártással és vaníliás újburgonyával
A csirkemelleket sóval-borssal teljesen bedörzsöljük (fontos, hogy jó minőségű, tanyasi csirkehús legyen!), majd olívaolaj és 5 dkg vaj keverékében ropogósra megsütjük.
Az újburgonyát megtisztítjuk, majd a zellerel együtt sós vízben puhára főzzük. Ezután serpenyőben vajat hevítünk (kb. 10 dkg-ot), és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. Megforgatjuk benne a leszűrt burgonyát, majd kevés tejszínnel dúsítjuk. A csirkemell sütése után visszamaradt enyhén olajos-vajas húsléhez 1 dl burgundi bort adunk és a maradék vajat, majd kiforraljuk, ez lesz a vörösboros mártásunk a csirke mellé. Tálaláskor a hús, a krumpli és a mártás mellé friss jégsalátát teszünk.