Tanyasi rakott burgonya
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A tojásokat
keményre főzzük, lehűtjük és megpucoljuk. A kolbászt felszeleteljük, a hagymát és a paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra vágjuk. A krumplit is meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy kizsírozott tűzálló tálba lerakunk egy réteg krumplit,
és beterítjük kolbásszal meg hagymával. Meglocsoljuk
sós, fokhagymás tejföllel. Megint egy sor krumpli következik, amit megsózunk, majd paradicsommal, paprikával és keménytojás-karikákkal takarunk be. Ezt is meglocsoljuk tejföllel. A maradék krumplival betakarjuk a rakottast, és ráhalmozzuk az összes maradékot. A tetejét kirakjuk vékony csíkokra szelt baconnal, meglocsoljuk a maradék tejföllel, végül a 180 fokos sütőben megsütjük.