Tarajos, kakasherés pacal

Tarajos, kakasherés pacal

A konyhakész, tisztított friss pacalt a fűszerekkel – só,
bors, babérlevél – ízesített vízben a forrástól számítva
30-40 percig abálom. Húsvillával ellenőrzöm, s ha kicsit
még rugalmas, ugrós, akkor jó. Kicsit kihűtöm, majd még
melegen ceruzavastagságú szeletekre vágom. A laskára
vágott vöröshagymát – lehetőleg makóit – a sertészsíron
üvegesre pirítom, majd rádobom a köménymagot, a
fokhagymagerezdeket, a csípos- és a fűszerpaprikát, hozzáadom a sót. Beleteszem a felcsíkozott pacalt és a megtisztított kakastaréjt, majd 2,5-3 órán át türelmesen főzöm.
Közben kiforrázom a kakasherét, azaz forró, lobogó
sós vízben első habzásig főzöm. A pacalhoz csak a főzés
utolsó harmadában teszem hozzá a kakasherét. Akkor jó,
ha a végén a pacal és a here is kissé roppanós marad.
Sós burgonyával és csípos almapaprikával tálaljuk.

kaloria 440 CAL
ido 270 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink