Tárcsás apróhús

Tárcsás apróhús

A hozzávalókat előkészítjük, apróra vágjuk, jellemzően laskára, vékony cikkekre. Mivel együtt sül majdnem
minden, fontos, hogy ilyen formán vágjuk össze. Továbbá az olajban elkeverjük a fűszereket: sót, borsot, finomra vágott petrezselyem zöldjét (esetleg egyéb zöld fűszereket), a felével a húst forgatjuk össze, a másik felével pedig a burgonyát „pácoljuk” be. Az előmelegített tárcsában kicsit megolvasztjuk a császárszalonnát (nem olvasztjuk ki teljesen, maradhat kissé ruganyos), majd rádobjuk a húst. Kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát és a répát. Ekkor rálocsoljuk a fél citrom kifacsart levét. Néha megkeverve sütjük. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a cukkinit és a szálasra vágott lila hagymát (fontos, hogy ezek a hozzávalók roppanósak maradjanak). Tálalás előtt a snidlinget a tetejére metéljük. Körülbelül 25 perc alatt elkészül: nem kell nagyon
nagy tűz alá, és nem kell sokat kevergetni, hogy ne törjön az étel. A végeredmény igazi színes, zöldséges egytálétel.

kaloria 610 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink