Tarjatekercs kelbimbóval és édesburgonyával töltve
A tarjaszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. A kelbimbót
megtisztítjuk, az édesburgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Minden hússzeletre teszünk 3 kelbimbót meg egy evőkanálnyit az édesburgonya-kockából. Megsózzuk, vastagon megszórjuk reszelt sajttal, azután meghintjük morzsolt oregánóval. A húst felgöngyöljük, olajjal megkent alufóliába csomagoljuk, a végeit pedig betekerjük – „szaloncukrot” készítünk belőle. A tekercseket tepsibe tesszük, 2-3 dl vizet öntünk alájuk, és a 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.
Közben a kimaradt kelbimbót és édesburgonyát egy kevés
olajon pici sóval ízesítve megpároljuk, és az elkészült tarjatekercs mellé köretnek kínáljuk.