Tarka meggyes-diós szelet

Tarka meggyes-diós szelet

A zsírt és a cukrot a tojássárgájákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet meg a darált diót, a sütőport, a tejet, a csipetnyi sót meg a tojásfehérjékből felvert kemény habot. A lágy, könnyű masszát óvatosan összevegyítjük, majd elfelezzük. Az egyik felébe csak mazsolát szórunk. A másik felébe tesszük a kakaóport és a magozott meggyet.
Egy 20 × 30 cm-es, kivajazott tepsibe úgy öntjük bele
a kétféle tésztát, hogy a sárga massza mellé barna kerüljön, így szép tarkabarka lesz a sütemény. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 25 perc alatt megsütjük. Sütés közben tűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk.

kaloria 280 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink