Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük egy fazékban a három evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és még egy-két percig pároljuk. Rátesszük a kockákra vágott bárányhúst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fűszereket (őrölt babér, kömény, pirospaprika, tárkony, mustár), a szeletelt gombát, öntünk rá kevés vizet, és addig főzzük, míg a hús félig meg nem puhul.
Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert meghámozzuk, felaprítjuk. Beletesszük a levesbe, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul. A fagyasztott zöldborsót csak az utolsó pár percre dobjuk bele, mivel az nagyon gyorsan megfő.
A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és besűrítjük vele a levest. Végül reszelt citromhéjjal, frissen csavart citromlével ízesítjük.
Pityókás báránycomb petrezselymes puliszkával és paradicsomos zöldségraguval