Pityókás báránycomb petrezselymes puliszkával és paradicsomos zöldségraguval

Bedörzsöljük a húst sóval és borssal, majd az őrölt fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Hagyjuk állni fél órát-órát, hogy magába szívja a fűszerek zamatát. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, és hirtelen megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát. Öntünk alá egy pici bort, teszünk a serpenyőre egy fedőt, és a saját levében pároljuk a húst. Gyakran ránézünk, és mindig öntünk alá kevés bort, ha szükséges. Ha már puha a bárány, akkor levesszük a fedőt, és zsírjára sütjük.

A puliszkához felforralunk egy liter vizet egy gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval, őrölt borssal, két szál apróra vágott újhagymával. Beleszórjuk a darát, hozzáadjuk az őrölt rozmaringot, és kevergetve 5-10 percig főzzük. Ha kész, hozzákeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét is. Hideg vízzel kiöblítünk egy kisebb szögletes, hosszúkás formát, és beleöntjük a masszát. Szobahőmérsékleten hagyjuk dermedni. Tálalás előtt deszkára borítjuk, felszeleteljük.

A zöldségraguhoz összekockázzuk a meghámozott hagymát, kevés olívaolajon elkezdjük sütni. Pár perc múlva hozzáadjuk a leszűrt olíva- és kapribogyót, a kétgerezdnyi zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyem zöldjét. Ismét pár perc múlva dobjuk bele a félbevágott koktélparadicsomot, de ezzel már épp csak összeforrósítjuk, hogy még ne essen szét a paradicsom. Megkóstoljuk, valószínűleg nincs szükség sózásra, mert az olíva- és a kapribogyó megadja a szükséges ízesítést.

Zöldséges bárányragu

 

kaloria 700 CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.