Egy nagy serpenyőben a vajon megdinszteljük a felszeletelt póréhagymát. Nyugodtan használhatjuk hozzá a zöld részeket is.
Hozzátesszük a felcsíkozott csirkemellet, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Rászórjuk az összevágott fokhagymát, a tárkonyt, hozzáadjuk a mustárt, fűszerezzük sóval, őrölt fehér borssal és gyömbérrel, kicsit együtt pirítjuk.
Ráöntjük az alaplevet, és továbbra is magas hőfokon főzzük, még körülbelül öt percig.
A keményítőt kevés vízben csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a csirkét. Hozzáöntjük a tejszínt, és jól kiforraljuk. Citromlével ízesítjük.
A rizst a meghámozott fél hagymával és egy kávéskanál sóval kicsi olajon addig melegítjük (időnként átkeverve), míg jó forró nem lesz (már nem esik jól kézzel hozzányúlni). Felöntjük a rizs kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Addig főzzük fedő alatt, kis lángon, míg az összes vizet fel nem szívta a rizs. Utána letakarva hagyjuk állni negyedórát. Végül hozzáforgatjuk a leszűrt kukoricát és az összevágott petrezselyem zöldjét.