Megtisztítjuk a csülköt. Bedörzsöljük sóval, tört narancsos borssal, az összevágott (elmorzsolt) tárkonnyal, felaprított petrezselyem zöldjével. Hideg helyen hagyjuk állni pár órát.
Kizsírozunk egy tepsit, belefektetjük a befűszerezett csülköt. A vöröshagymát meghámozzuk, nagy cikkekre vágjuk. A fokhagyma külső leveleit leszedjük, keresztben elfelezzük. Az összes hagymafélét a csülök mellé szórjuk. Öntünk a tepsibe 3-4 deci vizet. Alufóliával lezárjuk. 160 fokos sütőbe tesszük, és 3-4 órán keresztül pároljuk.
Levesszük róla a takarást. Ha megpuhult a hús, akkor mellészórjuk a cikkekre vágott, kicsumázott birset (nem muszáj meghámozni, elég jó erősen megmosni, ledörzsölni). Felemeljük a sütő hőmérsékletét 180-190 fokra, és addig sütjük tovább, míg a csülök meg nem pirul, és a birsalma roppanósra nem sül. Klasszikus burgonyapüré illik mellé.