Tárkonyos harcsaraguleves

Finomra vágjuk a vöröshagymát, a zsíron átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a tárkonyt meg az áttört fokhagymát, és két-három percig sütjük együtt. Felöntjük a halalaplével és fél liter vízzel, beletesszük a felaprított gombát, a zöldborsót, elkezdjük főzni.

Ha már majdnem puhára főttek a zöldségek, akkor tesszük hozzá a felkockázott harcsát. Tíz percig főzzük együtt.

Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Ha sűrűbben szeretjük, akkor egy evőkanál keményítőből készített habarással sűríthetjük. Pár csepp citromlével ízesítjük.

Citromos gombaleves afrikai harcsával, lestyánnal, tejszínnel

kaloria - CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink