Tárkonyos legénygombócleves

A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy fazékban megdinszteljük a zsíron. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és azzal is sütjük 2-3 percig. Rátesszük a szükség szerint hámozott, tisztított, feldarabolt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, gomba), felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni. Közben fűszerezzük őrölt köménnyel, babérral, pirospaprikával, tárkonnyal. A szükséges mértékben sózzuk és borsozzuk.

Amíg puhulnak a zöldségek, összekeverjük a gombóc alapanyagait, és kis diónyi gömböket formázunk belőle. Ha a levesben lévő zöldségek már félig megpuhultak, beledobjuk a gombócokat meg a zöldborsót, és együtt készre főzzük. A keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a leveshez, és kevergetve jól kiforraljuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt is, és azzal is összeforraljuk.

Alföldi húsgombócleves csigatésztával

 

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink