Tárkonyos nyúlleves laskagombával

Egy fazékba rakjuk a vajat, rá a finomra vágott vöröshagymát, és pár percig dinszteljük.

Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a felkockázott nyúlhúst, és fehéredésig sütjük.

Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mustárt, a meghámozott, feldarabolt sárgarépát meg petrezselyemgyökeret, a felszeletelt gombát, az összevágott tárkonyt, az őrölt babért, és még öt percig pároljuk együtt.

Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul. Az utolsó pár percre hozzádobjuk a zöldborsót is. Végül ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd reszelt citromhéjjal, frissen facsart citromlével ízesítjük.

Tárkonyos nyúlleves

kaloria - CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

35 dkg nyúlhús

15 dkg laskagomba

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

2 marék zöldborsó

2 dl tejszín

1 evőkanál mustár

fél kezeletlen citrom

1 liter zöldségalaplé

1 csipet őrölt babér

3-4 ág friss vagy 2 evőkanál szárított tárkony

1 evőkanál vaj

bors

Ajánlataink