Tárkonyos nyúlragu cukkinivel és olívabogyóval

Feldaraboljuk a nyulat, beletesszük egy jól záródó dobozba. Ráöntjük a vörösbort, dobunk mellé pár szem egész fekete borsot, pár babérlevelet. Ha a lé nem lepi el a húst, akkor kis vízzel kiegészítjük. Lezárjuk, és hűtőszekrényben érleljük egy, de inkább két napig.

Egy nagy serpenyőben pici zsíron kiolvasztjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát. Hozzáadjuk a finomra szeletelt vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük az áttört fokhagymát, fél percig sütjük együtt.

Ekkor rátesszük a pácból kivett nyúlhúst, kevergetve addig pirítjuk, míg a húsdarabok minden oldala ki nem fehéredett.

Mehetnek hozzá az ízesítők: só, bors, mustár, tárkony. Öntünk alá egy kis páclevet, és elkezdjük főzni.

Ha elforr a rajta lévő folyadék, akkor mindig pótoljuk, eleinte a páclével, a főzés vége felé pedig már vízzel.

Ha már puha a hús, akkor tesszük bele a kis szabálytalan darabokra vágott cukkinit és az olajbogyót, ezekkel már csak pár percig főzzük. Emellé is a legegyszerűbb főtt krumpli illik a legjobban.

Fehérboros nyúlpaprikás

kaloria 320 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink