Feldaraboljuk a nyulat, beletesszük egy jól záródó dobozba. Ráöntjük a vörösbort, dobunk mellé pár szem egész fekete borsot, pár babérlevelet. Ha a lé nem lepi el a húst, akkor kis vízzel kiegészítjük. Lezárjuk, és hűtőszekrényben érleljük egy, de inkább két napig.
Egy nagy serpenyőben pici zsíron kiolvasztjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát. Hozzáadjuk a finomra szeletelt vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük az áttört fokhagymát, fél percig sütjük együtt.
Ekkor rátesszük a pácból kivett nyúlhúst, kevergetve addig pirítjuk, míg a húsdarabok minden oldala ki nem fehéredett.
Mehetnek hozzá az ízesítők: só, bors, mustár, tárkony. Öntünk alá egy kis páclevet, és elkezdjük főzni.
Ha elforr a rajta lévő folyadék, akkor mindig pótoljuk, eleinte a páclével, a főzés vége felé pedig már vízzel.
Ha már puha a hús, akkor tesszük bele a kis szabálytalan darabokra vágott cukkinit és az olajbogyót, ezekkel már csak pár percig főzzük. Emellé is a legegyszerűbb főtt krumpli illik a legjobban.