A szakmári Pribanics Lászlóné (dupla) receptje.
Megtisztítjuk a tyúkot, feldaraboljuk, és lassú tűzön hagyományos húslevest főzünk belőle, jó sok zöldséggel. Ha megfőtt, akkor a húsosabb részeket (comb, mell, esetleg a szárny is) kivesszük belőle.
A kiemelt részeket nagyobb darabokra vágjuk (a combokat például három-négy darabba). Két nagy vöröshagymát félkarikára vágunk, és félig megpároljuk a zsír és a vaj keverékén. Meghintjük a keményítővel, merünk rá egy-két merőkanálnyi levest. Belemorzsoljuk a tárkonyt, hozzákeverjük a tejfölt, majd beleforgatjuk a mártásba a húst is. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Tálalás előtt meghintjük összevágott petrezselyem zöldjével. Az első fogás a húsleves a tyúk aprólékával és a zöldségekkel, a második pedig a mártásos hús valamilyen hozzáillő körettel (rizs, tészta, főtt burgonya).