Forrás: Pásztor Tünde

Gyöngytyúkleves parajos házi metélttel

Feldaraboljuk a gyöngytyúkot, és annyi hideg vízben, amely bőven ellepi, felrakjuk főni. Ha felforrt, kis lángon forraljuk, és közben leszedjük a képződő szürkésbarna habot. Ha már nem habzik fel, beledobjuk a meghámozott, nagyobb darabokra vágott leveszöldségeket, a szintén meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, valamint a fűszereket (lestyán, bors, borókabogyó, kakukkfű, só). Kis lángon főzzük mindaddig, míg a hús meg nem puhul.

Amíg fő a leves, elkészítjük a betétet. A felengedett parajt kinyomkodjuk, összekeverjük a tojással, kis sóval, majd mindehhez annyi lisztet adunk, hogy jól gyúrható, kemény tésztánk legyen. Pár perces pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk, éles késsel gyufaszál vastagságúra metéljük. Sós vizet forralunk egy fazékban, ebben főzzük ki a tésztát.

kaloria 310 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink