ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – FŐZÉS: 1,5 óra – A HOZZÁVALÓKAT 6 személyre számítottuk. – Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzászórjuk a felaprított tárkonyleveleket, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a sót, majd a kockára vágott, kicsontozott húst (a csontot is belerakjuk, hogy belefőjön az íze a levesbe). Erős lángon körbesütjük. Utána öntünk alá egy kis vizet, és kis lángon pároljuk. Időnként pótoljuk az elforrt folyadékot. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt sárgarépát, felöntjük körülbelül másfél liter vízzel, és tovább főzzük. Pár perc múlva mehet hozzá a szintén meghámozott, felkockázott krumpli is. Ha már az is puha, a lisztet kis vízzel simára keverjük, hozzávegyítjük a tejfölhöz, és behabarjuk vele a levest. Kiforraljuk, közben ízlés szerint sózzuk, ha szükséges.
Hozzávalók
6 személyre