Tárkonyos csirketekercs zöldbabbal és hollandi mártással
35 dkg csirkemellet ujjnyi vastag, hosszú csíkokra vágunk, ezekbol két, 15-20 cm-es rudat formázunk, és megsózzuk. A rudakat szorosan átlátszó fóliába csavarjuk, a végekire csomót kötünk, hogy egyenletes átmérőjű, tömör hengert kapjunk. A kis csomagokat most alufóliába csomagoljuk, a végüket szaloncukorszerűen megcsavarjuk. Tepsibe tesszük a hengereket, s annyi lobogva forró vizet öntünk rájuk, hogy ellepje teljesen a duplán csomagolt húsrudakat. 15
percre 120 fokos sütőbe tesszük. A maradék 15 dkg csirkemellfilét fagyosra hűtjük. A jéghideg tejszínnel és a tárkonnyal simára turmixoljuk, sózzuk, enyhén
borsozzuk. Kiterítünk egy átlátszó fóliát, rákenjük a tárkonyos húspép felét, ráfektetjük az egyik kicsomagolt, megfőtt húsrudacskát, és úgy betekerjük, hogy egyenletesen vegye körül a pép. Ugyanezt még egyszer megcsináljuk a pép másik felével és a másik rudacskával. Ismét szaloncukorszeruen alufóliába tekerjük mindkét roládot, tepsibe fektetjük, lobogva forró vizet öntünk rá, és 120 fokos sütőben újabb 20 percig pároljuk. A zöldbabot sós vízben leforrázzuk, tálalás előtt kevés vajon átforgatjuk. A mártáshoz a bort evőkanálnyira beforraljuk, hozzáadunk 4 cl vizet, ízesítjük a babérlevéllel és néhány szem borssal. Hagyjuk kihűlni, eközben írótlanítjuk a maradék vajat. A tojást habüstbe ütjük, rászűrjük a borból készített redukciót, gőz fölött habosítjuk. Amikor kezd sűrűsödni, hozzácsorgatjuk a tisztított vajat, s addig habosítjuk, míg sűrű mártás állagú nem lesz. Ekkor levesszük a gőzről, sózzuk, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. A tányérra teszünk egy adag zöldbabot, meglocsoljuk a hollandi mártással, és teszünk mellé pár karika csirkeroládot.