Tárkonyos gomba

Tárkonyos gomba

A gombát megtisztítjuk és megmossuk, a paradicsompaprikát vékony cikkekre vágjuk. A gombát enyhén sós vízzel leforrázzuk, néhány perc elteltével leszűrjük. 3,5 liter vizet felforralunk a sóval, a cukorral, a mustár- és a koriandermaggal. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ecetet meg a borként, majd kihűtjük.
A gombát, a paradicsompaprikát, a csilipaprikát és a tárkonyt vegyesen jól kimosott üvegekbe tesszük, s annyi levet öntünk rájuk, hogy ellepje. A tetejükre egy-egy csipet nátrium-benzoátot teszünk, azután az üvegeket gondosan lezárjuk, és száraz, hűvös kamrába tesszük.

kaloria 200 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Tárkonyos gomba

2.5 kg gomba

6 paradicsompaprika

2-3 evőkanál só

1 evőkanál mustármag

1 evőkanál koriandermag

2 evőkanál cukor

5 szál tárkony

6 dl 10%-os ecet

2-3 csilipaprika

1 kávéskanál nátrium-benzoát

Ajánlataink