Tárkonyos hús krumpligaluskával
A sertéscombot szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk. Mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és forró olajban kissé átsütjük. A húst félretesszük, és a zsírjában halványra pirítjuk a megtisztított, kis kockákra vágott hagymát. Hozzákeverjük a finomra vágott tárkonyt, visszatesszük a hússzeleteket, és kevés vizet öntve rá, fedő alatt készre pároljuk. Mikor a hús megpuhult, ráöntjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Eközben a burgonyát megtisztítjuk, nyersen lereszeljük, hozzákeverünk egy tojást. Megsózzuk, és hozzáadunk annyi lisztet, hogy galuskatészta-szerű masszát kapjunk. Lobogó vízbe szaggatjuk, kifőzzük, és leszűrjük. A hússzeleteket a galuskával tányérokra szedjük, nyakon öntjük a tárkonyos mártással, és forrón tálaljuk.