Forrás: Pásztor Tünde

Tárkonyos savanyú bab füstölt hússal

Tárkonyos savanyú bab füstölt hússal

A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, így hamarabb
megfő. Másnap a sonkával és a megtisztított leveszöldségekkel együtt feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk, amíg a bab és a füstölt hús is megpuhul.
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra aprított hagymát
és fokhagymát, megszórjuk a liszttel, és zsemleszínű rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, felengedjük a tejföllel és azzal is jól kikeverjük. A rántást a leveshez adjuk, tárkonnyal és ecettel ízesítjük, majd pár perc alatt az egészet összeforraljuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

kaloria 390 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink