Tavaszi paprikás hal

Finomra vágjuk a főzőhagymát, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, feldaraboljuk. Rádobjuk a hagymára, és együtt félpuhára pároljuk. Ráöntjük a fagyasztott zöldborsót. Fűszerezzük őrölt babérral, csipetnyi szárított, elmorzsolt tárkonnyal, őrölt pirospaprikával, sóval, fehér borssal, öntünk rá egy kevés vizet. Ha felforrt, mehet hozzá az egy deci fehérbor és a felkockázott hal, jól összeforraljuk.

A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt. Ráöntjük a halas ragura, és ezzel is összeforraljuk, végül pár csepp citromlével kissé pikánssá tesszük az ízét. Főtt tésztával kínáljuk.

Bazsalikomos hajdinagombóc kakukkfüves párolt zöldséggel

kaloria 250 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink