Tavaszi répás rizs

Kétszeres mennyiségű sós vízben felrakjuk főni a rizst. Ha megfőtt, levesszük a tűzhelyről, egy konyharuhával letakarjuk a fedőt, és hagyjuk még a saját gőzében puhulni. A sárgarépát lekaparjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, cikkekre metéljük, az újhagyma külső, piszkos héját lehúzzuk, majd felkarikázzuk.

Egy jó nagy serpenyőbe teszünk pár evőkanál olívaolajat (nem kell vele nagyon takarékoskodni), és rádobjuk az összevágott hagymát és sárgarépát, nagy lángon kevergetve sütjük. Pár perc múlva rádobjuk az összevágott gombát is, és még néhány percig sütjük, de csak annyira, hogy az összes zöldség roppanós maradjon. Ha kész, elkeverjük benne a mézet, és fűszerezzük kis sóval, borssal. Végül beleforgatjuk a főtt rizst. Nagy adag salátával önmagában is kitűnő.

Fokhagymás, zöldséges rizskása

kaloria 440 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink