Fokhagymás, zöldséges rizskása

Bős, sós vízben felrakjuk főni a rizst. A nyers zöldségeket megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk pár evőkanálnyi olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a nem nagyon finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy percig együtt pirítjuk kevergetve. Puhulási sorrendben rakjuk bele a zöldségeket, először a nyers répát, zellert, karfiolt, utána a paprikát és a fagyasztott zöldségeket (nem kell előtte felengedtetni őket). Só nélkül roppanósra sütjük, a vége felé hozzákeverjük a bazsalikomot is. Ha kész, megsózzuk, meghintjük frissen tört borssal, és összeforgatjuk a megfőtt rizzsel.

Zöldséges rizses hús sertéslapockával

kaloria 430 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

3 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.