Tavaszi saláta spárgával, rebarbarával és eperrel

Először cukorszirupot főzünk. Másfél deci vizet elkezdünk forralni a kristálycukorral. Beledobjuk a meghámozott gyömbért is felszeletelve. Hozzáadjuk a narancs vékonyan lehántott héját, pici sót, és főzzük. Ha már a fűszerek kiadták az ízüket, beledobjuk a feldarabolt rebarbarát, és együtt főzzük pár percig. Figyelni kell, mert gyorsan szétfő a rebarbara. Kiszedjük, félretesszük hűlni, a levet pedig átszűrjük. Ha kihűlt, belefacsarjuk a narancs levét is.

Egy kis fazékban sós vizet forralunk, roppanósra főzzük benne a megtisztított, feldarabolt spárgát. Ezt is leszűrjük, kihűtjük. Végül egy nagy tálban összeforgatjuk a hideg főtt spárgát, rebarbarát a feldarabolt eperrel és a levélsalátával. Külön kínáljuk hozzá azt a fűszeres, átszűrt levet, amelyben a rebarbara főtt, ez lesz az öntet. Sült krumplival könnyű ebéd vagy vacsora lehet.

Balzsamos fejes saláta sült camembert-rel és eperrel

kaloria 80 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink