Tavaszi sertéskaraj kemencében sült hagymás tört burgonyával

Felszeleteljük a karajt, a szeleteket kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben két evőkanál zsíron készre sütjük. Kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk, a serpenyőben maradt pecsenyezsíron készítjük el a ragut.

Az újhagyma és a fokhagyma kivételével az összes zöldséget megtisztítjuk, daraboljuk, beletesszük a serpenyőbe, megpirítjuk. Rátesszük a felkarikázott újhagymát, a felszeletelt fokhagymát, felöntjük a borral, zsírjára sütjük. Ráöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, összeforraljuk.

A keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáöntjük, jól eloszlatjuk a raguban. Visszatesszük a megsütött karajt, és lassú tűzön 5-6 percig főzzük.

Meghámozzuk a burgonyát, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, áttörjük. A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk a zsíron. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, az őrölt pirospaprikát, a majoránnát, borsot, beleöntjük a krumplit, összekeverjük. Sütőpapírt terítünk egy tepsire. A hagymás krumpliból kis lepénykéket formázunk, rápakoljuk a sütőpapíros tepsire. 190 fokos sütőben pirosra sütjük.

Zsályás sertéskaraj paszternákpürével, gombás nyokkival

kaloria - CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink