A HÚSOS-TEPSIS
ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – SÜTÉS: 1 óra – Előkészítjük a hozzávalókat: a combokat elfelezzük, sózzuk, a szalonnát felcsíkozzuk, a sárgarépát meg az újkrumplit lekaparjuk, szükség szerint daraboljuk. A paprikát is csíkokra vágjuk, a főzőhagymát megtisztítjuk, bevagdossuk, a fokhagymafejeket keresztben kettévágjuk. A kivajazott kerámiaedénybe tesszük a felcsíkozott szalonna felét, körbe a sárgarépát, középre a tisztított újkrumplit. Erre a fűszerezett csirkecombokat, közé a félbevágott, mézzel meglocsolt fokhagymát, a bevagdosott hagymát, a zöld fűszernövényeket, a felcsíkozott paprikát, a maradék szalonnát. Ráöntjük a fehérbort. Alufóliával lefedjük, és 45 percig pároljuk forró sütőben, majd a takarást levéve rápirítunk.
A KAPORMÁRTÁS
A kapormártáshoz a szokásos módon besamelt készítünk, majd azt ízesítjük az apróra vágott kaporral, sóval, borssal, cukorral, pici citromlével.