Tavaszi káposztasaláta
Megmossuk, leszárítjuk, és elfelezzük a káposztát. Kivágjuk a torzsáját. Vékony csíkokra felvágjuk a leveleket. A legegyszerűbb káposztagyaluval, de egy nagy, nehéz késsel is dolgozhatunk.
Meghámozzuk a sárgarépát, megtisztítjuk az újhagymát.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk, a répát csíkokra
metéljük. Összekeverjük a káposztával, a citromlével, ízlés
szerint sóval és borssal. Az öntethez összevegyítjük a majonézt a joghurttal, a cukorral, az ecettel és egy teáskanálnyi reszelt citromhéjjal. Beleforgatjuk a finomra felvágott petrezselyem zöldjét is. Összekeverjük az öntetet a felvágott zöldségekkel, újra sózzuk és borsozzuk. Néhány órát érdemes pihentetni a salátát, jobban összeérnek az ízei. Tálalás előtt a bacont apró kockákra vágjuk, ropogósra pirítjuk egy serpenyőben, és rászórjuk a saláta tetejére.