Tavaszi sárgarépapuding

Tavaszi sárgarépapuding

Tavasszal nemcsak az üde, piros gyümölcsökből
süthetünk változatos és könnyű finomságokat, a friss zöldségekről sem szabad megfeledkezni, legalább annyi kulináris örömöt rejtenek. A sárgarépapuding készítéséhez a legalkalmasabb időpont a tavasz, ugyanis új répából a legfinomabb. A sárgarépát megtisztítom és finomra reszelem. Hozzáadom a zsemlemorzsát. A vajat, a cukrot és a tojássárgáját jól kikavarom, beleteszem a citromlevet meg a reszelt citromhéjat, és még keverek rajta egyet. Belekanalazom a tejszínt, a zsemlemorzsával kevert sárgarépát, és óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjéből
keményre vert habot. A tésztát vajjal alaposan kikent, finom zsemlemorzsával vagy liszttel meghintett pudingformába öntöm, és forró vízbe állítva, kb. háromnegyed óra hosszat főzöm. Kiborítom, és tökmaggal,
friss reszelt sárgarépával, reszelt sajttal tálalom.

kaloria 480 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink