Tavaszi sárgarépapuding
Tavasszal nemcsak az üde, piros gyümölcsökből
süthetünk változatos és könnyű finomságokat, a friss zöldségekről sem szabad megfeledkezni, legalább annyi kulináris örömöt rejtenek. A sárgarépapuding készítéséhez a legalkalmasabb időpont a tavasz, ugyanis új répából a legfinomabb. A sárgarépát megtisztítom és finomra reszelem. Hozzáadom a zsemlemorzsát. A vajat, a cukrot és a tojássárgáját jól kikavarom, beleteszem a citromlevet meg a reszelt citromhéjat, és még keverek rajta egyet. Belekanalazom a tejszínt, a zsemlemorzsával kevert sárgarépát, és óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjéből
keményre vert habot. A tésztát vajjal alaposan kikent, finom zsemlemorzsával vagy liszttel meghintett pudingformába öntöm, és forró vízbe állítva, kb. háromnegyed óra hosszat főzöm. Kiborítom, és tökmaggal,
friss reszelt sárgarépával, reszelt sajttal tálalom.