Forrás: Pásztor Tünde

Tavaszi zöldségkrémleves borsos pirított hússal

Felszeleteljük a meghámozott vöröshagymát, a zellert és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk. Fazékba rakjuk az előkészített zöldségeket, öntünk rá annyi vizet, hogy két-háromujjnyival ellepje, hozzáadjuk a vajat, sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt brokkolit is, ráöntjük a tejszínt, és együtt főzzük pár percig, míg a brokkoli is megpuhul. Botmixerrel pépesítjük. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, és megsütjük benne a felcsíkozott húst. Ha kész, megszórjuk sóval és durvára tört borssal, ezt adjuk levesbetétként.

kaloria 320 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink